Heltai Magdolna (1968)

Az első, igazán "UFO földönkívüli" kontakt Heltai Magdolna volt. Akik rajta kívül bukkannak majd fel az oldalon, azok sokkal később jelentették be az élményeiket, s csak visszautalnak a találkozásaikra. (A másik réteg ugye a régi médiumok, akik szintén idegen kapcsolattal rendelkeztek, de ők nem az UFO érába tartoznak.)
Magdolna a "Repülő Csészealjak" című magyar dokumentumfilmben bukkan fel pár perc erejéig, ami 1968-ban készült el. Írta és rendezte György István és készítette a MAFILM.
A film tudományos munkatársa Dr. Kulin György csillagász volt, és Varga György népszerű TV-s bemondó vezeti végig a nézőt az ufók világában. 


Név: Heltai Magdolna
Első kapcsolat: 1962 január
Első bejelentés: 1968
Helyszín: valószínűleg Budapest, de nem tudjuk pontosan
Hitelesség: 3/5

Személyes megjegyzés: Heltai Magdolna nem naprendszerbéli bolygókat jelöl meg az idegenek lakhelyéül, ami a kontakta korszakban igencsak népszerű volt. Viszont sok újdonságokat sem mond, csak ugyanazokat a kliséket ismételgeti, mint mások. Mivel olvasta George Adamski világhírű kontakt könyveit, így nem tudni, hogy csak lemásolta-e az ő történeteit, vagy tényleg hasonló élményei voltak. Az UFO-k ekkoriban még Magyarországon nem éppen számítottak népszerű témának, a magyar tudományos körök pedig megpróbálták lejáratni azt és harcoltak elterjedése ellen. Ez a dokumentumfilm is teljesen szkeptikus hangvételű, ám a szemtanúk megszólaltatása miatt igazi kincsnek számít. Mivel engedélyezték a megjelenését, felvetődik az a kérdés is, hogy a "tanúk" nem-e csak eljátszanak egy szerepet (mindegyikük különböző dolgokról számol be), hogy a végén könnyedén megcáfolja őket Kulin, s az kerekedjen ki belőle, hogy UFO-k márpedig nincsenek. Heltai Magdolna levelezései, amit a csillagászokkal folytatott, sajnos örökre elvesztek, pedig megpróbáltam a nyomukra akadni. Így hát csak ez az egy film tanúskodik az idegenekkel való kapcsolatáról. Számomra igazi kuriózum, de a kevés élményinformáció miatt nálam három csillagot kap az ötből, ugyanis nem lehet eldönteni, hogy mennyire valós a kapcsolata Magdolnának. Alább olvashatjátok a párbeszédet, valamint pár képet is megosztok még.


Kattintsatok a linkre!

Heltai Magdolna kapcsolata a Repülő Csészealjak c. filmből (1968)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése