2018. május 5., szombat

Ferenczy József - Szellemtani eredmények - A vezető megjegyzése


A vezető megjegyzése
junius 12. 1874.

 Önként jövünk segedelmedre szellemtani buzgólkodásaidban.  - Folytatása kideriti azt, a mi még homályban van. Merits eddigi tapasztalataidból annyit, a mennyire szükséged van, és folytasd a szerént megkezdett müvedet. Igy fogsz járni egy szellemi szalagon, de fogva és gyámolitva leszesz, hogy az eredmény méltó lehessen fáradságod jutalmául. Az örök béke fogja jellegezni az eredménynek jövőjét,  - kiskoru marad mellette minden földi tudákosság; - meg fogja szüntetni a kétely csirájának további fejlődését, - mert ki fogja bontakoztatni szellemét az emberi lénynek a zavaros testből. Meg fogja teremteni a magas sphaerák hatalmas és dicső magasztosságában a lelkierőt, mert kiábrándult akkor az anyag felhőjéből, hogy képesitve legyen lényének, az Istennek ihletjét megtalálni, és azt kellő szinben méltányolni.
 Irj, és folytasd megkezdett soraidat! - késztetve vagy reá, mert meg kell lenni annak, mire rendeltetésed határozott. Eszköz vagy te csak benne, és hozzá engedelmességed is határozva van, és ebből nem menekülhetsz, de jó szellemednek nincs is erre hajlama, mert az arra meg van ihletve.
 A v e z e t ő d

Megjegyzés: A psychografi felelet szerént Czuczor szelleme a vezető ezen manifestatióban, de különben az Ladárnak tulvilági vezetője is.


(A blog író megjegyzése: A spiritiszta médiumoknak és köröknek gyakran lett szellemi vezetője. A vezető alatt azt értjük, aki folyamatosan segíti a médiumot, tanácsokkal látja el és állandóan kapcsolatban áll vele. Tehát a "főszellem", de rajta kívül is kapcsolatban áll más szellemekkel az illető.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése